Начало Автомобили FCA започва завръщане към производство в италианските си заводи

FCA започва завръщане към производство в италианските си заводи

588
0
Fiat Chrysler Automobiles, FCA, завод, фабрика, съоръжение, производство
снимка: Fiat Chrysler Automobiles

Част от служителите на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) в завода в Мелфи, Италия започват в понеделник подготовка за постепенно възобновяване на работа. Съоръжението затвори в средата на март заради пандемията от COVID-19. Хората трябва да довършат останалите по поточните линии автомобили.

„Започваме с около 500 души в понеделник и постепенно ще увеличаваме хората до 1000 в сряда”, заяви представителят на профсъюзите Марко Ломио пред агенция Ройтерс. Той допълни, че след това поточните линии в Мелфи ще се използват за производство на новите plug-in хибридни версии на Jeep Compass и Jeep Renegade.

В завода в Мелфи работят 7400 души. От FCA се подготвят за връщане към работа и във фабриката в Атеса в централна Италия, където се правят ванове. Смята се, че в началото на следващата седмица там ще се трудят 6000 от общо 6500 служители. За всяка стъпка се провеждат консултации с местните власти. В Италия, която е сред най-засегнатите от коронавируса страни, е забранена работата на заводи с изключение на тези, чието производство е определено като „жизненоважно”. Според Ломио пълното възобновяване сглобяването на хибридните модели ще бъде рестартирано от 4 май.

В цяла Европа автомобилни производители постепенно отварят отново фабриките си при нови мерки за безопасността на работниците. Редица свързани с автомобилната индустрия доставчици също се подготвят за връщане към работа.

„Готови сме за 4 май, но всъщност трябва да стартираме малко по-рано”, обясни Марко Стела от Italian Association of the Automotive Industry (ANFIA). Той е главен изпълнителен директор на производителя на изпускателни и горивни системи DTS. Базата на компанията е в Маранело и Ferrari е сред основните й клиенти заедно с McLaren, Aston Martin, Bugatti, Lamborghini.