Начало Избрани Фелипе Маса ще се състезава в един отбор с Тимо Глок

Фелипе Маса ще се състезава в един отбор с Тимо Глок

2795
0
Фелипе Маса
Фелипе Маса; снимка Майкъл Потс

Фелипе Маса ще се състезава в един отбор с Тимо Глок. Това ще се случи в състезание на пистата Интерлагос в края на този уикенд. Двойната надпревара на легендарното бразилско трасе е част от националния шампионат Stock Car Pro Series.

Маса спечели домашното си състезание през 2008 и изглеждаше, че е спечелил титлата. Всички в гаража на Ферари започнаха да празнуват, без да е приключила самата надпревара.  За съжаление радостта на Скудерията и близките на бразилеца бе твърде кратка, тъй като Люис Хамилтън изпревари Тимо Глок преди последния завой. Германецът имаше проблеми със стабилността на своята Тойота, след като на пистата заваля дъжд, а той бе с гуми за суха писта. Така той без да иска „отне“ титлата на тогавашния пилот на Ферари и неволно помогна на британския си съперник.

По време на последното състезание в Бразилия, Маса и Глок отново се събраха и направиха общо интервю. В него бившият пилот на Заубер, Ферари и Уилямс заяви, че никога не е изпитвал лоши чувства към германския си колега заради ролята му в състезанието през 2008.

„Никога не съм имал нищо срещу Тимо и не съм мислил, че ще умишлено ще направи такова нещо срещу мен. Всеки, който разбира моторните спортове знае, че той нямаше какво да направи в такива тежки условия“, сподели Маса.

Глок обаче призна, че резултатът е довел до поредица заплаха и обиди от фенове на Маса.

‘Все още има хора, които мислят, че съм го направил нарочно“, каза германският пилот.

Идеята за това сътрудничество между двамата е била на Маса. Двамата ще карат в първия кръг от сезона, който е в края на този уикенд на пистата Интерлагос.

„Обмислях тази идея в края на миналата година, след като се срещнахме в Гран при на Сао Пауло. Споделих го с моите спонсори, които дадоха своето съгласие“, обясни бразилецът.

„Сформирането на отбор с Тимо означава, че търсим и положителен резултат.“

Глок също се чувстваше много щастлив да приеме предложението на бразилския си приятел.

„Много съм щастлив, че ще отида в Сао Пауло и да бъда партньор на Фелипе в Stock Car. Този уикенд ще бъде специален и много вълнуващ за мен“, коментира бившият пилот от F1 и DTM.

„Следя отблизо този бразилски шампионат. Виждате колко трудни за управление са техните автомобили. Фелипе вече ми изпрати снимки от бордовата камера, за да мога да разбера колата.“

„Със сигурност ще бъде много забавно, защото в този шампионат присъстват големи имена в моторните спортове. Надявам се и аз да карам толкова бързо, колкото тях“, завърши Тимо Глок.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Timo Glock (@realglocktimo)

Освен Маса, в сериите участват и други бивши пилоти от F1 като Рубенс Баричело, Рикардо Зонта и Нелсън Пикет-младши.