Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелоус: Астън Мартин направи необходимата крачка напред с AMR24

Фелоус: Астън Мартин направи необходимата крачка напред с AMR24

1069
0
Дан Фелоус
Дан Фелоус, снимка Астън Мартин

Техническият директор на Астън Мартин Дан Фелоус направи анализ на тестовете в Бахрейн. Според него, отборът е „направил необходимата крачка напред с автомобила AMR24“. Фелоус също така вярва, че няма да бъдат допуснати отново грешките, свързани с развитието на болида.

Астън Мартин заложи на интересен подход при разработването на тазгодишния си болид. Базираният в Силвърстоун тим реши да продължи да развива концепцията от миналата година, вместо да прави радикални промени. Следователно моделът AMR24 е една сериозна еволюция на AMR23, както обясни Фелоус по-рано този месец

Отборът участва в тридневните тестови дни в Бахрейн. Според Фелоус, постигнатият напредък с новия автомобил е налице. Разбира се, той остана реалист относно шансовете на Астън Мартин спрямо Ред Бул.

„Когато влязохме в този сезон, искахме да направим крачка напред през зимата. Искахме да сме сигурни, че ще постигнем подобрение“, сподели Фелоус.

„Да, това е еволюция на миналогодишния автомобил. Въпреки това искахме едно силно подобрение, както и силна еволюция. И видяхме тази стъпка, видяхме тази полза. Така че сме много доволни от това“, продължи техническият директор на Астън Мартин.  „Астън Мартин направи необходимата крачка напред с AMR24. Сега най-важното нещо за нас е накъде ще вървим оттук нататък. Не бяхме на 100% доволни от това, което постигнахме в развитието си по време на миналогодишния сезон. Затова искахме да се уверим, че можем да се състезаваме на най-високо ниво и по отношение на развитието през самата кампания. Стремяхме се най-вече да се уверим, че сме направили крачка напред спрямо миналата година, което и в крайна сметка направихме. Мисля, че със сигурност можем да отбележим това“, каза още Дан Фелоус.

Фернандо Алонсо беше много гласовит относно проблемите на Астън Мартин през миналия сезон. Двукратният световен шампион беше категоричен, че отборът трябва да подобри своя топ скорост, както и представянето във високоскоростните завои

„Имахме някои неща, върху които се фокусирахме през зимата. Така успяхме да направим автомобила по-добър за управление, както и да подобрим баланса“, обясни Фелоус.

„Мисля, че сме доста доволни от това, което правим сега. Знаем, че винаги има какво да подобряваме. Точно затова се връщаме в аеродинамичния тунел и се връщаме към чертожната дъска, за да направим всичко това. Досега смятам, че постигнахме много за три дни тестове, изпробвахме много тестови елементи и сме доста доволни от постигнатия резултат“, завърши Дан Фелоус.

Същевременно шефът на отбора Майк Крак се съгласи, че сесиите в Бахрейн са преминали по план. Според него Астън Мартин е успял да свърши всичката работа, която е била планирана. Крак обаче остава предпазлив по отношение на мястото на отбора в общото подреждане.

„Трябва да разгледаме всичко, да получим всички пълни анализи. Едва през следващите дни ще получим и по-ясна картина“, каза Крак.

„За нас беше доста важно да погледнем към себе си. Имаме доста голяма програма и така или иначе не можем да влияем на това, което правят другите. Сега става въпрос за анализ, а също и за опит да разберем какво са направили другите.“

„Ако преминете през пълния диапазон от условия на пистата, горивни натоварвания, режими на двигателя, гуми – тук имахме всичките пет спецификации на гумите. Смятам, че можем да покрием диапазон от пет секунди. След това е много трудно да различиш кой какъв напредък е постигнал в сравнение с края на миналия сезон“, добави шефът на Астън Мартин.