Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Феновете определиха Фетел за Пилот на деня в Мексико

Феновете определиха Фетел за Пилот на деня в Мексико

40
0

Себастиан Фетел беше избран за Пилот на деня в Гран при на Мексико. Пилотът на Ферари стартира едва от 7-а позиция, но с тактика с едно изтеглено назад спиране в бокса излезе на 4-а позиция. До финала той настигна третия Макс Верстапен и след опит да го изпревари холандецът мина напряко през първия шикан и се върна на трасето отново пред Фетел.

Заради тази маневра пилотът на Ред Бул бе наказан с 5 сек и така Себастиан беше класиран 3-и. По-късно обаче и германецът получи санкция от 10 сек за неправомерна защита – промяна на посоката при спиране, срещу атакуващия го Даниел Рикиардо в самия край на надпреварата. Така в крайна сметка Себастиан остана 5-и.

Призът беше въведен в спорта от началото на тази година, като досегашните 18 награди взеха Ромен Грожан – за надпреварите в Австралия и Бахрейн, Дани Квят за състезанието в Китай, Магнусен в Русия, Верстапен в Испания, Канада, Австрия, Великобритания, Малайзия, Япония и САЩ, Перес в Монако и Баку, Райконен в Унгария, Рикиардо в Германия, Хамилтън в Белгия, Розберг в Италия и Фетел в Сингапур.