Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без феновете от страните извън Европа на Спа

Без феновете от страните извън Европа на Спа

1206
0
2019 Belgian GP
2019 Belgian GP

Феновете от страните извън Европа (Европейския съюз, Швейцария, Великобритания, Ватикана, Андора, Монако и Лихтенщайн), закупили билети за Гран при на Белгия, са изправени пред разочарование. Те няма да бъдат допуснати да присъстват на състезанието поради новите ограничения срещу Covid-19. Организаторите се свързват с притежателите на билети, за да бъдат уведомени за промените. Ще бъдат потърсени евентуални нови договорености.

Белгийското правителство реши

„Белгийското правителство разреши провеждането на Гран при на страната през 2021 г. с възможност за приемане на до 75 000 зрители на ден – се казва в изявление на организаторите. – Приемането на зрители в рамките на пистата ще бъде възможто само при представянето наБезопасен билет за Covid“ при пристигането. Така ако идвате от страна извън ЕС, Швейцария или Великобритания, няма да имате достъп до Гран при на Белгия 2021“.

Безопасен билет за Covid е документ, който въвежда правителството в Брюксел от 13 август. Той ще съответства на европейкия дигитален сертификат и ще се получава при наличие на такъв или направени отрицателни тестове. Той ще е достъпен обаче само за жители на държавите от Европейския съюз, Европейското икономическо пространство, Обединеното кралство, Швейцария, Ватикана, Андора, Монако и Лихтенщайн.

Хората, които не пребивават в някоя от тези страни, нямат право да го получат и няма да могат да присъстват на белгийската Гран при, дори ако имат разрешение да пътуват до Белгия.

Какви са промените в достъпа до пистата и къмпингите около нея?

Организаторите са въвели и някои промени в достъпа до пистата и къмпингите около нея. Скорошните наводнения в Белгия разрушиха част от пътната мрежа в околностите на трасето. Въпреки усилията на властите те не са напълно ремонтирани. Самата писта не бе засегната, но достигането до нея е затруднено.

Има все още билети в продажба

За разлика от предходни сезони, билети за състезанието все още има в продажба, при това за не малка част от трибуните. Очакванията са тези билети да бъдат изкупени в последния момент, особено при промяна в условията за достъп до очакваното с огромен интерес състезание в съседна Нидерландия.