Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари привлича множество кадри на Макларън

Ферари привлича множество кадри на Макларън

22
0
Пат Фрай,Стефано Доменикали

Ферари не крие амбициите си да се върне отново на върха, като за целта отбора смята, че се нуждае от сериозно подобрение в областта на аеродинамиката. От преди няколко години италианците разчитат само на собствени кадри. Сега обаче бе подписан договор с бивш инженер на Макларън, който трябва да помогне за спечелването на титлите.

„Винаги сме имали много силни инженери по отношение на механиката, но не можем да кажем същото за аеродинамиката“, заяви президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло по време на коледното си обръщение.

Първата промяна бе привличането на Пат Фрай, който започна работа в отбора още през 2011 г. след като замени техническия директор Алдо Коста. Връзките на Фрай заработиха веднага и това доведе до привличането на специалиста по аеродинамика и симулации Джакомо Тортора, който смени Уокинг с Маранело.

Това се оказа полезен ход, защото сега след Тортора в екипа дойдоха и други специалисти по аеродинамика с минало в Макларън – Крис Хийл, Рупад Дарек и Лоурънс Ходж. Говори се, че скоро във Ферари може да дойде и друг изпитан кадър на Макларън – Марчин Будковски.