Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: А можеше да сме на подиума

Ферари: А можеше да сме на подиума

38
0
Фелипе Маса

За първи път можехме да стигнем до подиума, но заради инцидента между Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън това не се случи, каза шефът на екипа Стефано Доменикали.

Испанецът завърши шести, след като счупи предното си крило в битка за третата позиция с пилота на Макларън. След състезанието Алонсо беше наказан за маневрата с 20 секунди добавено време, но това не се отрази на крайното му класиране зад петия Фелипе Маса. Същото наказание, но заради непозволена защита, получи и Хамилтън, който се смъкна осми.

– Не можем да сме доволни от резултата, защото днес имахме възможност най-после да се качим на подиума. Два инцидента, свързани с надеждността (останалото неподвижно задно крило на Алонсо, което затрудни битката му с Хамилтън) и един допълнителен питстоп (на Маса в началото) ни костваха много скъпо. Жалко е, защото в състезателно темпо болидът ни беше много по-конкурентен спрямо квалификациите, както стана и в Мелбърн. Навярно Фетел отново беше недостижим, но ние бяхме способни да се борим с останалите. Фелипе и Фернандо се представиха отлично в състезанието, сега от нас зависи да им дадем по-добър болид. Трябва да бъдем перфектни, за да реализираме потенциала си и да избегнем повторение на случилото се, обясни Доменикали.

Алонсо коментира, че не се притеснява от наказанието си, след като то не променя класирането му.

– Доволен съм от състезанието, но не и от резултата. Най-накрая бяхме конкурентни и способни да водим битка гума до гума за място на подиума. Това е още по-голяма мотивация за следващото състезание в Китай, каза двукратният световен шампион.