Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да назначава нов технически директор на мястото на Реста

Ферари няма да назначава нов технически директор на мястото на Реста

1756
0
Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Ферари

Ферари няма да назначава нов технически директор на мястото на Симоне Реста, след като той премине в Хаас. Шефът на екипа Матия Биното провежда реорганизация от година и половина. Реста се върна от Алфа Ромео в края на лятото на 2019 г., а сега ще стане част от американския тим. Биното обаче създаде хоризонтална структура, при която шефовете на отделни департаменти носят отговорност за работата на екипите си и няма технически директор, който да ги ръководи. Поредната стъпка в тази посока бе направеното в края на юли преструктуриране на техническата организация. При него бе създаден отдел, наречен Performance Development, начело на който бе поставен Енрико Кардиле.

„Няма да има технически директор. След излизането на Симоне Реста от организацията отговорностите му ще бъдат покрити от Енрико Кардиле, който сега ръководи отдела за шасито. Така че нямаме технически директор начело на всички департаменти – задвижващи системи, доставки и т.н. Но Енрико Кардиле ще поеме досегашните отговорности на Реста“, обясни Биното

„Ако въпросът е дали търсим за още хора, които евентуално да се присъединят и да подсилят организацията ни, то във Ферари винаги сме с широко отворено съзнание по този въпрос. Според мен за нас е важно да погледнем навън, да сме сигурни, че идентифицираме човека или хората, които ще са ценни за Ферари.“

Сезон 2020 бе изключително труден за Ферари. Скудерията завърши шампионата на шесто място при конструкторите – зад заелите от трета до пета позиция Макларън, Рейсинг Пойнт и Рено. Най-добрите резултати бяха второ място в Гран при Австрия и трето-четвърто място в Гран при на Турция. При пилотите Шарл Льоклер се нареди осми, а Себастиан Фетел – 13-ти.

Реста пък ще бъде последван в Хаас от още специалисти от Ферари. Така от Скудерията продължават преструктурирането, наложено от ограничението на бюджетите. Догодина всички F1 екипи ще имат 145 млн. долара за сезона. В Маранело организират хъб за хората, които ще започнат работа в Хаас. Биното каза, че те ще са напълно отделени и няма да имат достъп до Ферари.