Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари договорили $50 млн. бонус

Ферари договорили $50 млн. бонус

37
0
бокс,пит,Ферари

Тимът на Ферари ще получава по 50 милиона долара годишен бонус за участието си във Формула 1 от 2013 г. според клаузите в новия договор Конкорд, твърди германското списание Der Spiegel.

Според изданието Ред Бул и Макларън обаче също ще взимат твърда сума от по $35 млн. извън стандартното разпределение между тимовете на приходите на Формула 1 от телевизионни права и продажби на търговски права.

Като цяло и всички останали тимове били доволни от предложените им условия с изключение на два – Мерцедес и Уилямс, които още не са подписали новия договор, уреждащ финансовите отношения между екипите, собствениците на бизнеса от CVC Кепитъл (представлявани от Бърни Екълстоун) и ФИА.

Бърни искал да огласи, че всичко вече е договорено по време на уикенда в Малайзия. Но излезе единствено съобщение, че повечето тимове вече са се съгласили да се състезават в F1 и след 2012 г.

В Мерцедес били категорични, че за тях и техните партньори не било прозрачно какво точно ще бъде договорено чак до 2020 г.

Усилено се заговори, още, че Адам Пар е всъщност уволнен от Франк Уилямс под натиска на Бърни, защото е отказал да подпише новия Конкорд.