Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари доволни от издръжливостта, предпочетоха конвенционална изпускателна система

Ферари доволни от издръжливостта, предпочетоха конвенционална изпускателна система

32
0
Фернандо Алонсо

След състезателна симулация и близо 600 км на пистата Каталуния през втория ден от последната предсезонна серия тестове във Формула 1 Ферари останаха доволни поне от издръжливостта на болида си F2012. Фернандо Алонсо се справи със 125 тура, Фелипе Маса направи предишния ден 104.

Симулацията на надпревара бе направена с използвани софт и гуми медиум, за да имаме данни за анализ представянето на едните спрямо другите. Според първоначалните впечатления разликите в отделните серии обиколки се дължат на обичайното разминаване в представянето на гумите. При тях пък се наблюдаваше както значително износване на моменти, така и по-малко – коментира техническият директор Пат Фрай.

F2012 е някои аеродинамични нови компоненти (основно по предното крило) и те бяха изпитани по време на тренировките. За днес и утре още части пристигат на Каталуния – във Ферари се опитват да открият оптималната конфигурация за първия старт в Австралия.

Започнахме с прекалено агресивно решение на изпускателната система. След тестовете миналата седмица стана ясно, че то се нуждае от допълнително развитие преди да бъде използвано в първото състезание. Решихме да заложим на по-конвенционален вариант. Прехвърлянето обаче изисква напасване настройките на автомобила, при това само за няколко кратки дни преди Австралия. Между двете системи няма огромна разлика, но определено трябва да анализираме всичко в детайли – допълни Фрай.

Според него екипът е в прилична форма, но им предстои още много работа.