Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: F1 се нуждае от дългосрочна стабилност

Ферари: F1 се нуждае от дългосрочна стабилност

53
0
лого,Ферари

Скорошното изявление на News Corp. на Рупърт Мърдок и италианската компания Exor за интерес към закупуване търговските права на Формула 1 предизвика не само множество коментари, но и търсене на реакция от страна на Ферари.

Инвестиционната фирма държи 30% от акциите на ФИАТ, откъдето идва и връзката й със Скудерията. От там потвърдиха интереса си към Гран при за разлика от Карлос Слим, обявен за потенциален участник в консорциума на Мърдок при излизането на новината за интереса на медийния магнат към спорта.

Управляващият търговските права Бърни Екълстоун пък отново отрече, че нещо се продава в настоящия момент. Притежаващите 75% CVC Кепитъл Партнърс обаче са доста по-предпазливи и според наблюдатели желанието им да се оттеглят от Гран при става все по-сериозно, като се търси само покриване на инвестицията и дълговете им, натрупани при сключването на сделката преди години.

На този фон Ферари решиха, че е добре да направят кратко официално изявление, за да изяснят позицията си като отбор от Формула 1.

Нямаме коментар, отчасти тъй като не участваме директно в проекта понастоящем – заяви говорител от Маранело. – Всичко, което можем да направим, е да повторим често обявяваната ни в миналото позиция: Ферари набляга върху важността на това да се осигурят дългосрочна стабилност и развитие на Формула 1.