Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Хонда с подобрени двигатели в Канада

Ферари и Хонда с подобрени двигатели в Канада

65
0

Тимовете на Ферари и Макларън-Хонда ще се появят в Гран при на Канада с подобрени двигатели, разкрива motorsport.com. Според популярното издание двата доставчика на мотори са използвали 3 възела (Ферари) и 2 възела (Хонда) от възможностите си за ъпгрейд на задвижващата система.

Първоначално се предполагаше, че двете страни ще изчакат поне още едно състезание, преди да пуснат подобренията по двигателите, но явно са решили, че изтеглянето им по-рано за взискателната откъм мощност писта в Канада ще е добро решение.

Според информацията от Ферари са използвали някои от възлите за подобрения на дизайна на цилиндровите глави. Не е ясно обаче дали от Скудерията ще използват изцяло нови мотори в Канада или не.

Решението на Скудерията е малко изненадващо с оглед на изказването на шефа на тима Маурицио Аривабене в Монако, че вероятно тимът ще изчака с подобренията на този етап. 

От Хонда също коментираха в Монако, че нямат планове кога ще използват нови възли, но нямат да бързат с решението и то ще бъде дискутирано с екипа на Макларън.

С използваните възли Ферари и Хонда имат оставащи по 7 до края на сезона, колкото има и Мерцедес. Рено е с доста повече – 12.