Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари има положителен напредък с аеродинамиката на F14 T според Матиачи

Ферари има положителен напредък с аеродинамиката на F14 T според Матиачи

25
0
Марко Матиачи

Ферари имат достатъчно голям напредък по отношение аеродинамиката на болида си F14 T, за да са в добра стартова позиция за втората половина от настоящия сезон във Формула 1. В това е убеден шефът на Скудерията Марко Матиачи.

Матиачи пое ръководството на тима от Маранело през април. Радикални промени не настъпиха, но той обясни, че в екипа тече преструктуриране. Според последни информации шефът на отдела за двигатели Лука Марморини е напуснал отбора, но това все още не е потвърдено официално.

Междувременно пилотите Фернандо Алонсо и Кими Райконен заявиха, че идването на Матиачи е положително за тима. Испанецът обаче посочи аеродинамиката като една от слабите страни на F14 T след надпреварата за Гран при на Великобритания, в която той не успя да се пребори със Себастиан Фетел (Ред Бул) за петото място.

Трябва да ви кажа, че имахме много подобрения в аеродинамиката в последните стартове и те дадоха положителен ефект (върху представянето) на писта. Така че това е добра отправна точка в сравнение с миналото. Според мен всичко отнема време. Колата има проблеми, които са налице от доста месеци. Работим, за да ги преодолеем – да подобрим това, което можем. Фернандо го знае – заяви шефът на Ферари в F1.

Пак във Великобритания той отбеляза, че екипът ще е съвсем различен догодина. Но и в този случай посочи, че е нужно време, за да се получат нещата:

Не мисля, че на операционно ниво има едно действие, което да доведе до незабавен напредък с болида. В технически аспект наистина даваме всичко от себе си, за да прогресираме с този автомобил. Всички инженери са наясно с това.