Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари иска бързо приемане на правилата за 2017 г.

Ферари иска бързо приемане на правилата за 2017 г.

34
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че планираните промени в правилата във Формула 1 за 2017 г. трябва по-бързо да бъдат обсъдени и приети. Със задачата да подбере най-подходящите и ефективни решения беше натоварена Стратегическата група на Ф1.

На специална среща миналия месец тя изложи своите идеи и предложения, чиято главна цел е да направят болидите по-бързи и атрактивни –по-леки, с по-мощни двигатели и по-широки задни гуми. Според Маркионе точните промени трябва да бъдат одобрени и приети в най-скоро време. 

„Трябва да побързаме и да приключим с промените, заяви Маркионе. – Бърни, аз и останалите отбори осъзнаваме важността от това да вземем правилните решения за развитието на спорта. Не сме доволни от това как се развива Ф1 в последните 4-5 годни. Имаме предизвикателство пред нас. Ферари изявява желание да участва в оформянето на бъдещата визия на спорта. Говорих с Дитер Цетче (босът на Даймлер) с Тото Волф (спортния шеф на Мерцедес), Ники Лауда. Всички сме на мнение, че трябва да направим нужните неща, за да върнем спорта там, където беше.”