Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари извади ново задно крило

Ферари извади ново задно крило

64
0
Фернандо Алонсо

Тимът на Ферари изнесе в паузата за обяд ново задно крило от един от камионите си и започна да го монтира за следобедната сесия. Освен това в кокпита до надписите Юбло има прорези и от двете страни (те се смятат за свързани с отвора под носа), докато сутринта имаше само от едната.

Докато течеше смяната на крилото Фернандо Алонсо така и не напусна за дълго моторхоума на тима за разочарование на почитателите му в падока, които го чакаха за автографи още от края на сутрешните проби.

Как ще се отрази това на поведението на F138, още никой не знае, но на обяд ми разказаха как миналата седмица почти невидима промяна в ауспусите и повлияла на Фелипе Маса. В първият ден бразилецът не е бил никак доволен от баланса и управлението, но във втория позицията на ауспусите е била изменена само с градус-два и струите са залепили колата за асфалта. Минавал е с една предавка нагоре на едни и същи завои. С още предавка нагоре обаче са минавали Ред Бул!

Сега в Барселона се тества трета версия на каналите зад ауспусите, а до Мелбърн ще има още. Очаква се колата да стане по-бърза с най-малко една секунда спрямо днес.

При всички случаи Ферари изглежда доста по-добре от преди година или две, като в тима са особено доволни, че данните от изпитанията в тунела и тези на пистата съвпадат.

Всички обаче са почти убедени, че отново Ред Бул са далеч пред всички останали. Колата им днес е като по релси на пистата, а бе пробвана с различни височини на пода.

Себастиан Фетел започна симулация на състезание следобед – със смени на гуми и пълно темпо.

Днес времето е доста по-топло, което е допълнителна гаранция за сравнително по-точни резултати в износването на гумите.