Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари може да прехвърлят вниманието на колата за 2010 г.

Ферари може да прехвърлят вниманието на колата за 2010 г.

47
0

От Ферари намекват, че скоро ще се концентрират напълно върху развитието на болида си за 2010 г., след като настоящата им кампания в световния шампионат е почти провалена.

До момента през сезон ’09 Фелипе Маса и Кими Райконен нямат спечелено състезание и изглежда нереално тимът да подобри формата си дотолкова, че да се бори за титлата. Поради тази причина президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло намекна, че скоро тимът ще прехвърли усилията си върху колата за 2010 г.

„Уверен съм, че можем да подобрим представянето си в следващите състезания, но трябва да кажа, че е изключително трудно, ако не и невъзможно, да има драматична промяна в колата по време на сезона без тестове – обясни Монтедземоло. – Когато разполагаш с болид в началото на сезона с определени характеристики е трудно да ги промениш по време на сезона между състезанията. Но съм сигурен, че можем да подобрим представянето си в следващата надпревара, а после ще бъдем концентрирани напълно върху болида за догодина, без KERS, с ясни правила след важното споразумение, което бяхме изклчюително доволни да постигнем с ФИА.“