Начало Други Ферари направи първи тест на новия си прототип

Ферари направи първи тест на новия си прототип

2173
0
новият прототип на Ферари
снимка, Ферари

Ферари направи първи тест на новия си прототип. Той бе на частната писта на Скудерията във Фиорано.

Прототипът ще участва в новия клас на световния шампионат за издръжливост (WEC) LMH. С него Ферари се надява да се завърне на върха на състезанията със спортни автомобили след 50-годишно отсъствие. Новата машина направи първи шейкдаун през днешния ден.

Снимките показват прототипа в камуфлажна цветова схема. Първият тест на автомобила бе направен от дългогодишния заводски пилот на Ферари Алесандро Пиер Гуиди.

Хибридният прототип със задвижване на четирите колела направи поредица от обиколки в ръцете на Пиер Гиди тази сутрин. Очакваше се той да продължи да се движи през останалата част от деня.

Ферари пусна и първите официални снимки на хиперавтомобила, които го показват като отражение в прозорец.

Това е много вълнуващ момент, очакван с нетърпение както от хората, работили по този проект, така и от феновете на Ферари“, сподели шефът на отдела за спортни автомобили на Скудерията Антонело Колета.

„Това бе първата възможност да се докоснем до резултата от многомесечна ни работа, планиране и симулации. Това ни зарежда с нова енергия и мотивация.“

Гордеем се с постигнатото. Въпреки че маскировката на LMH по време на тестовете скрива обемите и стила на автомобила, смятам, че той безспорно се разпознава като Ферари.“

Шпионските снимки показват, че марката от Маранело се е възползвала от правилника. Той позволява стилистични промени в автомобила с отличителна настройка на задното крило.

Говорител на Ферари потвърди, че Пиер Гуиди е първият състезател, който е карал новия прототип. Също така той сподели и кратки подробности за въвеждането му в експлоатация.

Програмата беше съвсем стандартна за шейкдаун. Беше направена една обиколка, след това имаше връщане в бокса, за да бъде направена пълна проверка.:

Автомобилът беше по-често в бокса, отколкото на пистата. Това е съвсем нормално за първи тест.“

Говорителят разкри, че изпитанията ще се преместят на подходяща състезателна писта този месец.

Този месец ще започнем много интензивна програма за развитие. Възнамеряваме да посетим много писти в Европа, защото е по-лесно от логистична гледна точка.“

Ферари обяви, че първоначалните тестове на прототипа в клас LMH ще бъдат проведени от техни пилоти в WEC и GT шампионатите. Сред тях са още Джеймс Каладо, Никлас Нилсен, Мигел Молина и Антонио Фуоко.

Ферари стана поредния производител, който показа своя хиперавтомобил след Пежо, Кадилак и Порше.