Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари направиха абсурдно предложение на Нюи, заяви Хелмут Марко

Ферари направиха абсурдно предложение на Нюи, заяви Хелмут Марко

42
0
Дитрих Матешиц,Хелмут Марко

Съветникът на тима на Ред Бул във Формула 1 Хелмут Марко заяви, че Ферари са направили абсурдно предложение на Ейдриан Нюи – и от финансова гледна точка, и като отговорности, които да поеме.

Австриецът се противопостави по този начин на твърдение от страна на новия шеф на отбора от Маранело Марко Матиачи, че Ферари никога не са се свързвали с конструктора.

Водихме дълги разговори с Ейдриан. Той призна, че се чувства малко изморен. Причината за това е, че във Формула 1 има все по-малко мотивация. Ферари обаче му направиха абсурдно предложение – и като финансови условия, и като отговорности, които да поеме. Ние не искаме да го загубим, затова ще създадем нов център, където той ще се занимава с множество различни проекти освен F1 – обясни Марко пред Сервус ТВ.

В Канада Ред Бул обявиха, че Нюи е сключил ново, дългогодишно споразумение с екипа. Той щял да работи по нови технологични проекти, като междувременно постепенно ще прехвърли (до края на настоящия сезон) отговорностите си в техническия екип на отбора. Марко обясни, че англичанинът все още се труди например по болида на четирикратните световни шампиони за догодина.

Предстоящата Гран при на Австрия пък може да се окаже решаваща за това дали Ред Бул ще продължат да работят с Рено като доставчик на задвижващи системи. Това намекна собственикът на тима Дитрих Матешиц в интервю за Клайне Цайтунг.

Колата е отлична, в нея няма някакви стратегически грешки. (Този уикенд) ще бъде направен финален доклад (за представянето). След това ще решим дали все още има потенциал за развитие на настоящия двигател или трябва да обмислим ново развитие, за да постигнем стандарта на Мерцедес – заяви Матешиц.

Досега и Ред Бул, и Рено отхвърлят възможността да се разделят. Австрийският милиардер настоя, че винаги има алтернативи, макар да допълни, че не вижда екипа си да използва системи на Мерцедес.