Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари нарушили споразумението за двуседмично прекратяване на работата през август?

Ферари нарушили споразумението за двуседмично прекратяване на работата през август?

51
0
аеродинамичен тунел,Маранело,тръба,Ферари
снимка Ферари

Няколко отбора от Формула 1, един от които е Ферари, са нарушили споразумението между отборите да не се работи по време на двуседмичното затваряне на фабриките през август. Твърдението е на неназован инженер и е публикувано в испанския вестник Ел Паис.

12-те екипа във Формула се споразумяха преди време да не се работи в продължение на две седмици по време на лятната почивка, за да се даде възможност на служителите им да си поемат въздух през дългите сезони. Тимовете не би трябвало да вършат каквото и да е – дори да изпращат мейли – в този период.

– Повечето заводи бяха затворени. Но известно количество работа бе оставено на доставчици, които продължиха да произвеждат части през август. Знам от първа ръка, че някои отбори като Заубер и Уилямс например са накарали хората си да изключат лаптопите в последния ден преди отпуската и да ги оставят във фабриката. Но други – като Ферари – не са го направили – е цитиран анонимният инженер.

Според него ограниченията, наложени от споразумението, са доста мъглявия и съответно маменето – съвсем лесно.

– Може просто да направиш паралелен имейл акаунт. Ако някой пък прегледа данните за комуникациите и се установи контакт с колега от екипа, винаги може да претендираш, че просто сте приятели, работещи в един и същи отбор – допълва той.