Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Не кризата гони отбори, а лично отмъщение

Ферари: Не кризата гони отбори, а лично отмъщение

44
0

Ферари отново успяха да разбунят духовете в и около Формула 1 – този път с коментара си относно оттеглянето на Тойота от спорта. След обявената в Токио новина и последвалите реакции на тревожност и загриженост, от Скудерията оприличиха ситуацията, в която се намира Гран при, на детективския роман на Агата Кристи „10 малки негърчета“.

„Формула 1 продължава да губи основни играчи: през последните 12 месеца Хонда, BMW и Бриджстоун, а сега и Тойота обявиха, че напускат спорта. В замяна, ако може да се изразим така, ще имаме Мейнър, Лотус (поне като име, тъй като това прераждане няма много общо с отбора на Колин Чапман, Джим Кларк и Аертон Сена – само неколцина от свързаните с него легенди), USF1 и Кампос Мета. Можем ли да твърдим, че първите и вторите екипи са взаимнозаменяеми? Едва ли, а и трябва да изчакаме да видим колко от тях наистина ще са на грида за първия старт в Бахрейн и колко ще останат до края на 2010 г.“, е едно от заключенията в изявлението.

В не особено дългия коментар, публикуван в уебсайта на Скудерията, се твърди, че не толкова икономическата криза носи вина за оттеглянето на отбори, колкото „война срещу големите автомобилни производители от страна на онези, които управляваха Формула 1 през последните години“.

Обвинението е конкретно, но имена не се споменават. Това даде възможност за спекулации към кого точно са насочени стрелите на Ферари – вече бившия президент на ФИА Макс Мозли или притежателят на търговските права в Гран при Бърни Еклестън.