Начало Избрани Ферари не позволява на Биното да работи в F1 до края на...

Ферари не позволява на Биното да работи в F1 до края на 2023 г.

2567
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: ATP

Ферари не позволява на Биното да работи в F1 до края на 2023 г. Според непотвърдена информация в Италия, тимът от Маранело е наложил забрана на швейцарско-италианския инженер да се присъедини към друг екип от Формула 1 или дадена организация, свързана с шампионата.

Биното подаде оставка като ръководител на Ферари в края на ноември 2022 г. 53-годишният специалист прекара цялата си кариерата в Маранело. От началото на 2019 г. той застана начело на италианския отбор. Същевременно той продължаваше да изпълнява и функциите на технически директор.

Биното остана на работа във Ферари до 20 декември 2022 г. После той си събра нещата и си окончателно си тръгна от Маранело. В момента той се намира в така наречения „gardening leavе“, който не му позволява да се присъедини към друг отбор или организация, свързана с F1.

Първоначално се смяташе, че отпускът на Биното ще продължи шест месеца. Според различни източници в Италия, „почивката“ на 53-годишния инженер ще продължи до края на годината. Говори се, че от Ферари са изплатили на Матия Биното допълнителна компенсация под формата на средства за планирана през 2023 г. отпуска. Смята се, че по този начин Скудерията иска и да предотврати бързо присъединяване на бившия шеф на отбора към друг екип. В края на миналия сезон се говореше, че той има оферти от поне четири тима, един от които е Ауди.

Биното бе наследен от Фредерик Васьор. Досега французинът беше главен изпълнителен директор на Заубер/Алфа Ромео. Вчера той официално встъпи в длъжност като новият директор на Скудерия Ферари. Една от първите му задачи бе подробна обиколка на базата на тима в Маранело, както и разговор с Лоран Мекис. По този начин Скудерията отвори нова глава в своята история в F1.

Биното не приключи дългогодишния си престой във Ферари с щастлив край. От друга страна, знанията и компетентността на 53-годишния инженер биха били ценни за всеки друг отбор от стартовата решетка. Биното би преминал в Ауди или Андрети Кадилак. Американците искат да влязат във Формула 1 в бъдеще. Ако това се случи, то екипът ще има нужда да наеме голям брой нови специалисти.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)