Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не са търсили Нюи според Матиачи

Ферари не са търсили Нюи според Матиачи

44
0
Ейдриан Нюи

Ферари не са търсили Ейдриан Нюи в опит да привлекат конструктора в Маранело, заяви шефът на Скудерията Марко Матиачи.

През последните месеци се твърдеше, че легендарният италиански тим се опитва да ангажира конструктора срещу огромна заплата. По време на уикенда за Гран при на Канада обаче бе съобщено, че англичанинът е сключил ново споразумение с Ред Бул. Той постепенно ще прехвърли отговорностите си за ежедневната работа на колегите си от екипа и след няколко месеца ще поеме ролята на съветник. Нюи ще работи и по бъдещи технически проекти, но подробности за тях не бяха дадени.

На въпрос дали новото споразумение на Нюи е разочароващо за Ферари, Матиачи заяви, че няма такова нещо.

Както казах в Монте Карло, никога не сме се свързвали с Ейдриан. Хубаво е, че продължава да работи с Ред Бул – допълни той, цитиран от Аутоспорт.

Според неофициална информация президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло се бе свързал с англичанина, който има в кариерата си титли във Формула 1 с три различни отбора (Уилямс, Макларън и Ред Бул).

Самият Нюи обясни, че ограниченията в правилата са го накарали да реши да се оттегли. Според него Формула 1 е в сериозна опасност да пострада от регламента за замразяване на задвижващите системи.

Настоящите правила са ориентирани към двигателите. В някакъв момент през идващите години ситуацията вероятно ще се изгладят. Но има сериозна опасност с прогресивно напредващото през следващите 18 месеца замразяване един производител да се окаже с предимство. Ако то се запази за постоянно, останалите ще се откажат ли? Според мен регламентът има нужда от доста фундаментално премисляне – обясни Нюи.