Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари недостижими на Силвърстоун

Ферари недостижими на Силвърстоун

43
0

Пилотите на Ферари бяха най-бързи в първите свободни тренировки за Гран при на Великобритания днес, като Рубенс Барикело изпревари съотборника си Михаел Шумахер с 0,424 сек. Трети изненадващо стана Джанкарло Фисикела (Джордан).
Първата сесия започна при хладно време и мокра писта. Температурата и на въздуха, и на трасето бе 14 градуса. Заради локвите доста пилоти се въртяха, губейки контрол над болидите.
Михаел Шумахер излезе в 14-ата минута, но още в загряващата обиколка се завъртя на шикана Аби, не успя да продължи и изгледа цялата тренировка отстрани. Междувременно Барикело оглави класирането в средата на сесията и никой не можа дори да се доближи до постижението му. 10 минути преди края на тренировката пък заваля като из ведро и всички се прибраха в питовете.
През втората сесия температурите се качиха с 2-3 градуса. Пилотите продължиха да се въртят непрекъснато по пистата, като Фисикела направи особено зрелищен пирует и едва не удари съотборника си Сато.
Постепенно пистата изсъхваше и състезателите започнаха да карат с гуми интермедия. Пилотите на Ферари окупираха първите две места в таблицата и само си сменяха от време на време местата. В крайна сметка обаче Барикело се оказа по-бърз.
Мика Сало направи една-единствена обиколка за двете сесии, тъй като имаше здравословен проблем, заради който лекарят на Тойота не го пусна да кара. Ероуз-ите пък бяха готови, но Френцен и Бернолди въобще не се появиха на пистата днес заради финансовите и съдебни проблеми на екипа.
За първи път днес пък болидите на Уилямс бяха с лога на Hewlett-Packard. НР смени Компак след сливането на двете компании.