Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да се бори за титлата тази година, смята Бриаторе

Ферари няма да се бори за титлата тази година, смята Бриаторе

1802
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: АТР

Бившият шеф на Бенетон и Рено Флавио Бриаторе смята, че тимът на Ферари няма да може да се бори за титлата тази година. В първите 5 състезания за сезона Скудерията не успя да спечели. А в същото време в Мерцедес взеха 5 двойни победи.

Шарл Льоклер имаше шанс да стане първи в Бахрейн и Баку. Но съответно технически проблем и негова грешка му попречиха това да се случи. Според Бриаторе Сребърните стрели са като от друга планета и никой няма да може да им се противопостави.

„Трасето в Барселона е такова, което казва истината, заяви Бриаторе. – Ако се представиш зле там, няма да можеш да се бориш за шампионата. А в Мерцедес са като от друга планета.”

На подобно мнение е и бившият пилот на Уилямс и настоящ резервен такъв на Рено Сергей Сироткин. „Има писти, на които от Ферари ще са бързи, каза руснакът пред Sport-Express. – Но като цяло те няма да се борят за титлата.”

Според Кристиан Хорнер от Ред Бул изглежда и този шампионат ще бъде спечелен от Мерцедес. Но в тима му не се отказват от борбата. Според Хорнер „биковете” имат всички умения и инструменти да победят Мерцедес.