Начало Избрани Ферари няма да въвежда значителни актуализации на Имола

Ферари няма да въвежда значителни актуализации на Имола

1852
0
Ферари F1-75
снимка, Ферари

Ферари няма да въвежда значителни актуализации на своя автомобил F1-75 за Гран при на Емилия Романя. Причината за това е формата на състезателния уикенд, който включва и спринтова квалификация.

На Имола започва европейския сезон на Формула 1. Toва e момент от кампанията на световния шампионат, в който отборите традиционно въвеждат първите си основни технически разработки.

Събитието през следващата седмица ще бъде първият от общо три спринтови квалификационни уикенда, планирани от Формула 1 през 2022 г. Той ще включва само една 60-минутна тренировка, преди отборите да се включат в петъчната квалификация. Това оставя прекалено малко време на всеки един екип да оцени правилно основен ъпгрейд на своя автомобил.

Шефът на Ферари Матиа Биното заяви, че Скудерията ще работи на Имола, за дасмекчи“ проблемите с подскачането, които все още засягат автомобила за 2022 г. Oт друга страна, допълнителни актуализации ще бъдат въведени на по-късна дата от сезон 2022 в F1.

Мисля, че уикендът ще бъде труден по отношение на въвеждането на актуализации и опитите ни да ги оценим в петъчната тренировка. Очевидно трябва да се съсредоточим върху следобедната квалификация“, каза шефът на Ферари.

Ако погледнем към себе си, няма да имаме много подобрения на Имола. Това не подходящото място за тях.“

Но ще се опитаме да смекчим проблемите с болида. Имам предвид подскачането, които се отрази на представянето ни през уикендите до момента.“

Затова отново се опитваме да работим по този конкретен въпрос. Със сигурност по-значимите актуализации ще бъдат направени по-късно през сезона.“

Мащабните усилия на Ферари да пусне конкурентен автомобил от ново поколение през 2022 г. досега се отплащат отлично. В момента Скудерията и Шарл Льоклер водят убедително и в двата шампионата.

Макар че Биното е уверен в способността на Ферари да създаде конкурентен пакет, швейцарският инженер от италиански произход все пак е изненадан от начина, по който италианската компания е започнала работа през 2022 г.

Със сигурност съм изненадан, каза той. „Работихме усилено и отдавахме голямо значение на 2022 г. Знаех, че отборът е страхотен и по някакъв начин сме се подобрили в сравнение с предишните сезони.“

Надявах се да имаме конкурентен автомобил в началото на сезона. Със сигурност не очаквах толкова добър старт на кампанията.“

„Все още вярвам, че разликата между нас и останалите може да е много малка. Смятам,, че изминалите състезания го доказаха. Очаквам да има страхотна битка в следващите няколко състезания“, завърши Матия Биното.