Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма намерение да изхвърля Кими, Алонсо още не е приел продължение...

Ферари няма намерение да изхвърля Кими, Алонсо още не е приел продължение на договора си

73
0
Кими Райконен,Фернандо Алонсо

Ферари нямат намерение да изхвърлят Кими Райконен, какъвто слух се разпространява от известно време в падока на Формула 1.

По време на последните стартове от шампионата се говореше, че в Скудерията възнамерявали да заложат на Жул Бианки, който е кадър на тяхната академия за млади таланти. Понастоящем френският пилот кара за Маруся. Той замести Кими на тестовете на Силвърстоун, след като финландецът се удари тежко в самото начало на Гран при на Великобритания.

За подклаждането на подобни приказки допринасят и критики като тази на двукратния световен шампион Мика Хакинен. Наскоро той заяви, че няма да коментира представянето на сънародника си Райконен и ще заяви единствено, че Кими постоянно е зад съекипника си Фернандо Алонсо.

Известният италиански Лео Турини твърди, че във Ферари нямат никакво намерение да се разделят със световния шампион за 2007 г. Когато на шефа на тима Марко Матиачи пък бе посочено, че в средата на сезон 2014 г. резултатът Алонсо-Райконен е 10:0, италианецът отговори:

Това не е футбол. Във Формула 1 не говорим с такива термини. Да, искам по-добри резултати, но Кими е пилотът, който е необходим на Ферари за догодина. Ние вярваме в Кими, той е световен шампион – част от настоящето и от бъдещето ни.

Според Турини в Маранело смятат, че Райконен е жертва на обстоятелствата и не се представя на очакваното ниво не по своя вина.

В същото време италианският журналист твърди, че Алонсо все още не е отговорил на предложение за удължаване на договора му с Ферари. Името на испанеца се свързва особено упорито с Макларън. Самият той заяви на Хокенхайм, че не е водил разговори с който и да е друг тим, но напускането му не се изключва като вариант.

Турини пише също така, че Рос Браун би приел единствено роля на външен консултант в тима от Маранело. Англичанинът се оттегли от Формула 1 и настоятелно обясни неколкократно, че няма намерение да се връща.

Ники Лауда пък позвънил на президента на Ферари Лука ди Монтедземоло, за да се извини за своя забележка по адрес на болида F14 T. Председателят на борда на Мерцедес F1 обяснил на маркиза, че казвайки „скапана кола”, имал предвид „бавна кола”. Ди Монтедземоло след това поканил Лауда на закуска.