Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари обвиняват Лауда, че е моралист с къса памет

Ферари обвиняват Лауда, че е моралист с къса памет

51
0

С приближаване датата на изслушването пред Световния съвет за автомобилен спорт за случилото се по време на Гран при на Германия, когато Фелипе Маса пропусна пред себе си Фернандо Алонсо, страстите определено се нажежават. Ники Лауда коментира преди няколко дни, че стореното от Ферари е грешно и бе убеден, че Скудерията ще получи сериозно скастряне.

Отговорът на тима от Маранело не закъсня и се появи на уебсайта на отбора под заглавие „Моралисти с къса памет“. Този път имена в текста не липсват, а Ники на всичкото отгоре е една от легендите на Ферари. От отбора обаче внимателно са подбрали думите си така, че отново да отхвърлят обвиненията в даване на заповеди от бокса. Изслушването пред Световния съвет е насрочено за 8 септември, след като стюардите в Германия запазиха класирането, но глобиха тима 100 000 долара.

Пълният текст на изявлението гласи:

„След определени събития на Хокенхайм вълна от лицемерие заля падока и множество ерудити, млади и стари, нямаха търпение да огласят мнението си: някои бяха смълчани от волята на ръководителите си, но други продължават от немай-къде да огласяват присъдата си. Последното послание идва от Австрия от един човек, който (откакто окачи на пирона каската си) не пропуска шанс да разпространи повсеместно мнението си, въпреки че понякога (повече от веднъж) му се налага да прилага истинска вербална акробатика, за да промени позицията си така, че да отговаря на посоката на вятъра.

Този път добрият стар Ники пропусна една чудесна възможност да си затвори устата, защото, като се има предвид, че е бил пилот на Скудерията, то предполагаемата политика на управление на състезателите във Ферари му е пасвала перфектно…

Дори да оставим това настрани обаче, се питаме къде беше справедливият му гняв през последните години, когато бяха извършвани цяла поредица повече или по-малко лицемерни неща? Що се отнася да прогнозите относно възможно решение на Световния съвет на ФИА на 8 септември, то само времето ще покаже [какво ще се случи]: при подобни ситуации най-добрата политика е да се прояви уважение и да се гласува доверие на управляващата спорта организация.“