Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари окуражавали Фолксваген да влезе във Ф1

Ферари окуражавали Фолксваген да влезе във Ф1

44
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе призна, че е окуражавал Фолксваген да влезе във Формула 1. По-рано през тази година се появиха информации, че немският производител може да стана част от Гран при като доставчик на двигатели за Ред Бул. Това не се случи, а след това стана и огромния скандал с вредните емисии от автомобилите на Фолксваген.

„Въпреки проблемите, които Фолксваген имат в момента, аз винаги съм окуражавал предишния изпълнителен директор да влязат във Ф1, заяви Маркионе. – Винаги ми е било странно как може една толкова голяма компания да не участва. Окуражавал съм и General Motors. Винаги се опитвам да насърчавам всички, защото това ще е добре за спорта, за тях и за нас“

Според някои, че причината в спорта да не идват нови производители, освен високите разходи, е провалът на Хонда през сезон 2015. Според Маркионе това не е причината: „Хонда могат да постигнат велики неща и отново да започнат да побеждават. Имаме нужда от повече производители във Ф1. Познавам Карлос Гон (големия бос на Рено) и знам колко много трябваше да се адаптира тимът му към реалността във Ф1. А след това той доминираше в спорта в началото на века.”