Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари организират събитие в подкрепа на Шумахер

Ферари организират събитие в подкрепа на Шумахер

50
0
Гран при на Италия 2000 г., Михаел Шумахер
Михаел Шумахер; снимка Ферари

Официални фен клубове на Ферари ще организират утре в Гренобъл събитие, с което да изразят подкрепата си за Михаел Шумахер навръх 45-тия му рожден ден.

Седемкратният световен шампион е в университетската болница в града. Той е в медицинска кома. Претърпя две операции след падане миналата неделя на ски, при което удари главата си.

Пред болничното заведение ежедневно се събират доста хора, много от които фенове на Шумахер, както и на Ферари. Германецът спечели пет от седемте си титли с тима от Маранело.

В тези трудни дни и по повод рождения му ден Scuderia Ferrari Clubs искат да покажат подкрепата си за Михаел Шумахер, организирайки утре мълчаливо и уважително събитие в червено пред гренобълската университетска болница – пише в съобщението, публикувано на Фейсбук страницата на отбора.

Днес нямаше официално изявления по повод състоянието на Шумахер, което остава стабилно, но критично. Семейство му обаче публикува съобщение на неговия официален уебсайт, в което отново благодари на всички за подкрепата и допълва:

Всички знаем, че той е борец и няма да се откаже.