Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари обяви поредно преструктуриране в техническата си организация

Ферари обяви поредно преструктуриране в техническата си организация

2474
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: ФИА/F1

Отборът на Ферари продължава да преструктурира техническата си организация. В поредния етап от този процес от Маранело обявиха, че са необходими много ясни роли и отговорности на хората в екипа. Затова на шефа на тима Матия Биното директно ще докладват Енрико Кардиле (шаси), Енрико Гуалтиери (задвижваща система), Лоран Мекис (спортен директор) и Джанмария Фулгенци (верига доставки). Очаква се през новия сезон Биното да не е на писта за всеки старт и да работи повече във фабриката.

    В съобщението се казва още: „С цел повишена ефективност отговарящият за шасито департамент се реорганизира в четири основни звена:

  • Концепция (Давид Санчес);
  • Инженерно представяне (Енрико Кардиле);
  • Инженерни проекти (Фабио Монтеки);
  • Оперативно звено (Диего Йоверно).“

Отделът за маркетинг и събития минава под шапката на така наречената Brand Diversification Area под ръководството на Никола Боари.

Ферари ще проведе утре първото от двете си представяния. То е за отбора, а болидът SF21 ще се появи на 10 март. И двете презентации ще са онлайн.

Според италиански източници пък тазгодишната кола на Скудерията ще е в два различни тона на червения цвят. През миналия сезон автомобилите на тима бяха оцветени в бордо за Гран при №1000 на екипа.

Специален материал за новата задвижваща система на Ферари и какво планират в Скудерията за предстоящия сезон и 2022 г. може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (244).