Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отхвърлиха твърденията, че увеличават натиска върху Маса

Ферари отхвърлиха твърденията, че увеличават натиска върху Маса

38
0
Фелипе Маса

Ферари отхвърлиха изцяло твърденията, че са на път да уволнят Фелипе Маса, както и че увеличават натиска върху него, за да подобри представянето си в тазгодишния шампионат на Формула 1.

Слуховете относно бъдещето на бразилеца отново се върнаха на дневен ред, след като анализ на уебсайта на Скудерията след Гран при на Испания бе изтълкуван като метод пилотът да бъде притиснат. В него бе подчертана разликата между постигнатото досега през 2012 г. от Маса и от съотборника му Фернандо Алонсо. Вследствие на това мнозина сметнаха, че текстът всъщност означава, че ако Фелипе не се справи и в Монако, то му предстои скорошно освобождаване от Маранело.

Търпението на шефовете на тима се изчерпва все повече след поредния разочароващ уикенд, а най-ожесточените критици в Италия вярват, че времето на бразилеца изтича – пише в британския Таймс. – Ферари често повтаряха, че ще задържат пилота, който изгуби световната титла с много малка разлика преди четири години, но Стефано Доменикали се изнервя все повече след всеки пореден провал.

В този дух бяха и повечето останали публикации по света. От Маранело обаче побързаха да прекратят поредната вълна приказки, като с няколко туита изразиха мнението си за тълкуването на информацията:

Беше интересно да прочетем в медиите как една и съща ситуация може да се тълкува различно в различните дни! Публикацията на уебсайта ни отразяваше единствено казаното от Доменикали в неделя вечер за Фелипе, нищо повече. Някой обаче е открил добра възможност да промотира поредния кандидат за мястото на Фелипе: този път е Жером Дамброзио…

Сред имената, спрягани досега за позицията на Маса, са още Марк Уебър, Дженсън Бътън, Пол ди Реста, Серхио Перес.