Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отрича слуховете за привличането на Райконен

Ферари отрича слуховете за привличането на Райконен

39
0
Кими Райконен,Фернандо Алонсо

Ферари не са предложили място на Кими Райконен за 2014 г., каза шефът на комуникациите в отбора Ренато Бисиняни.  Той определи тези твърдения като „типична фантазия в този период на слухове”.

Според появилата се информация във вестник Билд от отбора от Маранело са се свързали с мениджърите на финландеца в четвъртък преди Гран при на Унгария, за да му предложат оферта за 2014 г.

– Няма никаква истина (в тези твърдения) – коментира Бисиняни пред бразилския вестник O Estado de S. Paulo – Ние сме единни в този момент на липса на конкурентоспособност и сме уверени, че ще подобрим формата си. Официално отричаме (слуховете за Райконен) за германските журналисти, които ни се обадиха за новините.  

Кими Райконен е фаворит за мястото в Ред Бул, а според Билд, предложението, което му е направено от Милтън Кийнс, е за 15 млн. долара основна заплата плюс допълнителни премии и подпомагане на неговите хобита мотокрос и хокей.

Бе разпространен и слух, че Фернандо Алонсо също е кандидат за позицията в екипа на Ред Бул. Запитан дали е говорил с Алонсо, шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер отговори, че каквито и да са разговорите между пилотите и отборите, те винаги са поверителни и че доста състезатели са изразили интерес към Ред Бул. Също така той допълни, че целта на отбора е да имат двама силни пилоти, работещи добре заедно, и с които да се борят за спечелването на шампионата при конструкторите през 2014 г.:

Не сме под напрежение да вземем по-млад пилот. Трябва да съставим най-добрия отбор. Разбира се, обсъждаме младите състезатели, но не е задължително да вземем млад пилот през следващия сезон. Искаме да имаме най-силните състезатели в колите ни.