Начало Избрани Ферари планира да разглоби двигателя на Льоклер

Ферари планира да разглоби двигателя на Льоклер

4824
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Матия Биното разкри, че Ферари планира напълно да разглоби задвижващия агрегат на Шарл Льоклер след оттеглянето му от Гран при на Испания.

Пилотът от Монако водеше комфортно, след като стартира от полпозишън. За съжаление към средата на състезанието той загуби мощност поради все още неидентифициран проблем с двигателя. Това го принуди да се върне в бокса и да оттегли автомобила Ферари F1-75.

Ферари търси обяснение за проблема на Льоклер

Отборът потвърди, че проблемът е бил свързан със силовия агрегат. Точната причина за повредата в мотора на Льоклер все още не е установена

В тази връзка Биното каза, че двигателят ще бъде напълно разглобен в тяхната база в Маранело.

Беше внезапен проблем, каза Биното пред медиите.

„Първо разбрахме за това от Шарл, който се обади по радиото. След инженерите, които разглеждаха данните, също установиха несъответствие. Всичко дойде наистина внезапно.“

Все още нямаме обяснение. Затова ще се върнем в Маранело, и ще разглобим силовия агрегат.“

Състезанието на пистата Каталуния се проведе в изключителна жега. Температурите на въздуха надхвърлиха 37 градуса по Целзий, а тази на пистата бе почти 50.

На въпроса дали Ферари е трябвало да направи компромис с представянето на своя автомобил поради тези условия, особено по отношение на мощността на агрегата и нивата на охлаждане, Биното отрича това да има нещо общо с повредата на Льоклер.

Не. Смятам, че оптимизирахме пакета за изходните температури, особено по отношение на охлаждането, настройката и т. н., обясни той.

Трябва да се адаптирате. Това не е компромис“, завърши Матия Биното.