Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари по-бързи на Истанбул парк с повече от секунда

Ферари по-бързи на Истанбул парк с повече от секунда

69
0

Кими Райконен бе пръв в първата свободна тренировка преди Гран при на Турция, на 0,403 сек пред съотборника си Фелипе Маса. Трети и четвърти са пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън.###Ферари доминираха в първата свободна тренировка преди Гран при на Турция, като Кими Райконен зае първото място в края на 90-минутната сесия, следван от съотборника си Фелипе Маса. Трети и четвърти се класираха съперниците им от Макларън Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън, като световният шампион бе на повече от секунда зад финландеца. Кими на практика бе недостижим през цялата тренировка.
Междувременно Алонсо изкара голямата част от сесията по-назад в класирането, около седмата позиция. Съотборникът му направи десетина тура преди екипът да открие, че съединителят приплъзва. Англичанинът си остана в бокса до края на тренировката, но в тима бяха убедени, че ще оправят проблема за следобедната сесия.
Болидите на Тойота направиха добро впечатление, макар и двете коли да се завъртяха. На самия финал пък се подпали Ред Бул-а на Дейвид Култард, като пожарът бе бързо изгасен.