Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари подготвя пакет новости за SF-23, които ще се появят на писта...

Ферари подготвя пакет новости за SF-23, които ще се появят на писта от Имола до Каталуния

8993
0
Ферари SF-23 F1
снимка: Майкъл Потс

Ферари ще има някои нови компоненти за Гран при на Австралия, които шефът на тима Фредерик Васьор определи като „малки неща“. Значително по-голям пакет нововъведения са планирани за след няколко състезания – от Гран при на Емилия Романя до надпреварата в Испания

Те са толкова много, че се заговори как шампионатът всъщност ще започне за Ферари на пистата Имола. Гран при на Емилия Романя е шести кръг в първенството за 2023 г. Първоначалния план бил новостите да са готови за надпреварата в Баку, но производството отнема повече време. Вече се знае, че се работи по задното окачване с цел повече контрол върху отстоянието от настилката и ограничаване на подскачането, каквото SF-23 все още има.

Според италиански източници ще има промени в една от отличителните черти на болида на Скудерията още от миналата година – кутиите за радиаторите. Не се очаква обаче рязък завой към конструкцията на Ред Бул от RB18 и RB19. SF-23 ще има и нов под. Това е нова посока в развитието на автомобила на Ферари за този сезон, предприета след трудностите в първите две надпревари от състезателната година. В Маранело са убедени, че цялостната концепция на колата не е сбъркана. Неколкократно твърдяха, че е въпрос на настройки да извлекат пълния ѝ потенциал.

Първоначално се появи информация, че пакетът ще излезе на Имола. Понастоящем се твърди, че новостите ще са разпределени в рамките на няколко надпревари. Последните вероятно ще се появят в Испания. Надпреварата на пистата Каталуния до Барселона не е на обичайния си слот през май, а е изместена за началото на юни – след Баку, Маями, Имола и Монако. Основната цел в Маранело в момента не била да извадят колкото се може по-бързо повече нови неща, а да подобрят скоростта на SF-23 максимално бързо.

Междувременно Флавио Бриаторе призова Васьор да бъде оставен на мира известно време, докато се установи във Ферари. Трудният старт на сезона за Скудерията означаваше особено напрегнати седмици и за французина, който е начело на тима от януари

„Постоянно се случва. Някои хора напускат Маранело и цяла зима сеят слухове, докато всъщност би трябвало да се запитат защо не са печелили от 15 години. Не може просто да смениш един човек на върха. Необходими са сериозни хора и в самата организация, а в момента няма такива. Познавам Фред добре. Той е упорит работник, честен. Току-що дойде и гради екип с хората, които вече са били там. Дайте му малко време“, заяви Бриаторе.