Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари подкрепят Джовинаци в битката за място в Алфа Ромео

Ферари подкрепят Джовинаци в битката за място в Алфа Ромео

1453
0
Атонио Джовинаци
Антонио Джовинаци; снимка: Майкъл Потс

Шефът на Ферари Матиа Биното желае Антонио Джовинаци да запази мястото си в Алфа Ромео и през сезон 2022. От отбора вече потвърдиха, че Валтери Ботас ще замести Кими Райконен, който напуска Формула 1  след края на сезона. Все още предстои Алфа Ромео да обявят втория си пилот. Това е последното останало свободно място за следващия сезон.

Договорът на италианеца изтича след края на този сезон и се бори за място на грида. Според слуховете, китайският пилот от Формула 2 Гуаню Жу ще заеме неговата позиция, но има и други кандидати.

Биното призна, че Ферари нямат особено влияние върху решенията на Алфа Ромео и още не са обсъждали потенциални варианти извън Формула 1 с Джовинаци, който е пилот от тяхната академия.

„Отборът избира – каза Биното. Екипът е независим и може сам да избере пилота си, това е важно и за нас. Антонио е нашият резервен пилот, той е италианец, част от семейството на Ферари, пилот на Ферари. За нас ще е чудесно ако той продължи да кара и следващия сезон. Вярваме, че е добър пилот и заслужава място догодина. Но не можем да повлияем на решението на отбора. Като доставчик на задвижваща система, ние постоянно оценяваме сътрудничеството с с отбора и изборът на пилот е част от тази оценка.“

В ексклузивно интервю за RacingNews365.com, шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор сподели:

„Ако гледаме глобално на нещата, искам да се фокусирам на това, което правим, да дадем [на кандидатите] време да покажат какво могат. Ще вземем окончателно решение в началото на октомври“.