Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще търси подобрение на скоростта в бърз тур

Ферари ще търси подобрение на скоростта в бърз тур

1440
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

11-ти и 13-ти се класираха пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер във втората петъчна тренировка преди Гран при на Щирия. В тима смятат, че имат възможност за подобрение в бързи обиколки. Двата болида SF21 направиха най-много обиколки днес на пистата Ред Бул Ринг – общо 147.

„Беше напрегнат петък. Сутринта изпробвахме различни реглажи, за да намерим най-добрата посока на работа с гумите. Основната ни цел и в двете сесии бе да разберем поведението на различните смеси“, обясни Сайнц програмата на Ферари.

„Утре ще се концентрираме повече върху скоростта на колата в бързи обиколки, но квалификацията няма да е лесна. Състезателното ни темпо не бе лошо, но сме предпазливи. Ще продължим да анализираме събраните данни.“

Льоклер каза, че екипът е научил много в тренировките на пистата Ред Бул Ринг.

„Скоростта ни в дълги серии изглежда добра в сравнение с тази на най-близкия ни съперник. Имахме малко проблеми обаче с квалификационното си темпо. Обикновено не е така, така че върху това ще се концентрираме тази вечер и утре. Трудно е да се каже дали сме намерили начин да накараме гумите да работят максимално добре, но изглеждахме в по-добра форма спрямо предходната надпревара. Все още не е ясно какво точно ще е времето. Може да вали и да е по-хладно и това да усложни допълнително ситуацията“, каза още Льоклер.