Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари показа новия си болид SF1000

Ферари показа новия си болид SF1000

7187
0
SF1000
Новата кола болид SF1000, снимка: Ферари

Екипът на Ферари показа официално новия си болид за 2020 г. Той се казва SF1000 в чест на състезание номер 1000 във Формула 1, което предстои за Ферари този сезон.

Церемонията се състоя в театър Romolo Valli Municipal в Реджо Емилия. Водещи на нея бяха бившият пилот Марк Жене и пресаташето на Ферари Силвия Хофер. Пилотите на тима Себастиан Фетел и Шарл Льоклер присъстваха на представянето.

Както отбеляза шефът на тима Матия Биното, на пръв поглед колата прилича на миналогодишната. Но той обясни, че всъщност по нея има много промени. Забелязва се запазване на концепцията на предното крило с по-малко притискане и по-малко челно съпротивление.

Автомобилът според него обаче ще има доста повече притискаща сила като цяло, като формите са по-изтънени и по-стеснени. Променено е окачването, намалено е теглото, а освен това е работено е върху подобряване на представянето на двигателя.

Разлика се забелязва при барджбордовете и оформлението на кутиите за радиаторите. Колата е с много повдигната задница в стила на Ред Бул, както се очакваше, и съответно има голям наклон. В тази връзка Матия заяви, че по отношение на всяка една концепция тимът е подходил екстремно.

Биното с пилотите на тима и Марк Жене, снимка: Ферари

Биното отбеляза, че Ферари трябва да се поучи от грешките си от миналия сезон и да отстрани слабостите си.

Изпълнителният директор на Ферари Луис Камилери заяви, че новата кола е в резултат на неуморните усилия на над 300 човека в състезателния департамент на тима. Всички те са много фокусирани върху крайната цел на екипа – победата.

Освен развитието на колата за 2020 г., тимът ще бъде много зает да разработва автомобила за 2021 г., който ще е изцяло различен заради новите правила в спорта.