Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари представи колата за 2016 г. – SF16-H

Ферари представи колата за 2016 г. – SF16-H

56
0

Ферари представи официално новия болид за 2016 г. в логистичния департамент на тима в Маранело. Той се казва SF16-H и с него тимът се надява да успее да спечели титлите и да се върне на върха в спорта.

Промените по колата са доста значими и видими. Тя е с ниско поставен нос, което напомня на болида за 2014 г. Той е и много скъсен спрямо миналия сезон. Очаквано в цветовата схема има повече бяло в зоната около кокпита и капака на двигателя. Последният е свит и по-малък, както и цялата задната част на болида.

„Опитахме се да ревизираме всички части. Предното окачване вече е пушрод, а не пулрод, както беше през последните 4 години. Формата на кутиите на радиаторите е различна”, обясни Симоне Реста, главен конструктор на колата.

Матиа Биното от екипа по двигателите пък обясни, че турбото е ново и цялата задвижваща система като цяло е по-компактна, като самият процес на горене вътре в цилиндрите е различен. Техническият директор Джеймс Алисън призна, че това е и първият път, в  който самият той вижда колата в това състояние със събрани всички компоненти.

„Колата е хубава. Много е работено по нея и са вложени много усилия. Мисля, че имаме добър шанс да спечелим титлата”, заяви водещият пилот на тима Себастиан Фетел.

„Болидът изглежда малко по-различно, винаги е вълнуващо когато показваме нов болид, каза другият пилот Кими Райконен. – Надяваме, че ще ни донесе много успехи. Искам с нея да спечеля победи и да се боря за титлата.”