Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари анализират защо имаха толкова сериозен проблем с гумите медиум

Във Ферари анализират защо имаха толкова сериозен проблем с гумите медиум

4387
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Само единият пилот на Ферари се класира в топ 10 на Гран при на Португалия на пистата Портимао. Шарл Льоклер финишира шести, а съотборникът му Карлос Сайнц бе 11-ти. В Маранело ще анализират данните от надпреварата, за да установят защо темпото на SF21 не бе според очакванията на екипа и причината да имат толкова проблеми с гумите медиум.

„Не мога да съм удовлетворен от шесто място и като цяло не се представях на най-доброто си ниво през уикенда. Все пак карането ми в състезанието бе прилично. Направих добър старт и първа част на надпреварата, но след това и двамата с Карлос имахме твърде много грейнинг с медиума. Останалите изглежда нямаха чак такъв проблем. Трябва да разберем защо се получи така.“

„Нямам никакво обяснение. На хартия изборът изглежда чудесно, но реалността бе съвсем различна. Пето място може би бе възможно в надпреварата, но едва ли бяхме в състояние да постигнем нещо повече“, коментира Льоклер

Втората част от надпреварата бе особено трудна за Сайнц. Той сложи медиум в 21-ия тур в опит за пресичаща стратегия спрямо Ландо Норис. От екипа предполагат, че може би испанският пилот е натиснал малко повече в този момент и от там е пострадало представянето на гумите. Самият Сайнц посочи, че се е чувствал добре в колата си със софта до спирането в бокса.

„От слагането на медиума нататък беше сериозна борба, за да стигна до финала. Разочарован съм, тъй като смятах, че имаме добра възможност за точки“, допълни пилотът, който в края на тази седмица ще се състезава в домашната си Гран при на Испания.

Шефът на Ферари Матия Биното също каза, че крайният резултат не е отговорил на очакванията на тима

„Не успяхме да се възползваме от видения в квалификацията потенциал и това ни коства много точки за класирането при конструкторите. Шарл направи солидно представяне. Карлос изкара трудна надпревара. Опитахме пресичаща стратегия с него, но не се получи. Заради това той трябваше да натисне прекалено много и имаше грижи с гумите. Вероятно можеше да задържи малко повече след питстопа, защото имаше достатъчно време, но заедно с отбора много искаха да изпреварят Норис. Може би трябваше да постъпим по различен начин в този случай“, заяви Биното.