Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари очакват повторение на проблема с гумите на Силвърстоун и Хунгароринг

Във Ферари очакват повторение на проблема с гумите на Силвърстоун и Хунгароринг

1554
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Тимът на Ферари имаше сериозен проблем с гумите по време на Гран при на Франция. В първия старт в Австрия представянето бе далеч по-силно, но от Скудерията очакват повторение на грижите на определени трасета. Затова и се подготвят за предстоящите надпревари във Великобритания и Унгария с повишено внимание. Характеристиките на пистите там карат отбора да предвижда нови грижи.

„Някои от трасетата ги разглеждаме с повишено внимание. Силвърстоун е едното, Будапеща другото. Писти, които по принцип натоварват повече предната ос, предизвикват повече внимание. Междувременно се стараем поне да намалим грижите“, обясни спортният директор на Ферари Лоран Мекис

Карлос Сайнц също отбеляза, че решение за проблема засега няма. Във Ферари очакват евентуално да смекчат нещата, но не и да ги разрешат напълно. Шефът на екипа Матия Биното обясни, че за това са нужни промени, каквито просто не са разрешени от правилата в момента.

„За съжаление в момента нещата зависят от пистата. На Ред Бул Ринг колата бе подобна на тази, която карахме на Пол Рикар. А не е като да сме открили причината или да сме намерили решение на грижите от Франция“, заяви Сайнц.

„Очакваме състезателното ни темпо да варира в зависимост от трасето. Едва след това може наистина да открием какво точно се случи на Пол Рикар“, допълни испанският пилот на Ферари.

Скудерията води битка с Макларън за третото място в световния шампионат през сезон 2021. След осем надпревари тимът от Уокинг е пред стария си съперник от Маранело с актив от 120 точки. Ферари има 108. Според Естебан Окон двата отбора са доста пред Алпин и френският тим не може да се бори с тях.

„В определени моменти от състезанието (в Австрия) се борех с Шарл [Льоклер] и той със сигурност бе твърде бърз в сравнение с нас. Ние ще водим битка с Алфа Таури и Астън Мартин през сезона. Те като че ли имат малко по-добра скорост, така че трябва да взимаме точки, когато е възможно“, каза Окон.