Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари търсят решение на проблеми с баланса

Във Ферари търсят решение на проблеми с баланса

2318
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер се класираха трети и шести във втората свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Сесиите бяха особено натоварени за Скудерията. Отборът изпробваше компоненти, сред които нови нос и под. Между двете сесии се наложи и смяна на скоростната кутия в колата на Льоклер. Той бе направил едва 12 обиколки в първата тренировка, когато проблемът се появи и се наложи да спре. 90-те минути подготовка вечерта бяха по-продуктивни – и двамата състезатели направиха по 31 обиколки.

„Денят ни не бе от най-гладките”, каза Фетел

„Смятам, че имаме какво да подобрим още малко по автомобила. Съперниците ни обаче изглеждат бързи. Със сигурност по-бързи от нас.”

„Не използваме много софт. Меката гума и с по-добро сцепление, но не издържа дълго. Днес положението не бе толкова зле, а поведението на медиум не бе кой знае колко по-добро. Но утре ще се съсредоточим върху меката смес. Като дойде състезанието, ще опитаме да оцелеем с един питстоп. Както споменах, има потенциал за напредък, защото колата все още не прави това, което искам. Знаем къде можем да открием малко време и по отношение на баланса. Всички нови компоненти изглежда работят. Да видим колко близо ще сме утре.”

Льоклер обясни от своя страна, че не се е чувствал особено комфортно в колата заради грижи с баланса

„Мисля, че мога да подобря още доста времената си, работейки върху карането си. Ще анализираме данните, за да имаме напредък в събота. Още преди да дойдем в Сингапур знаехме, че съперниците ни ще са силни и че уикендът ни няма да е лек. Но нищо не е свършило. Ще дадем всичко от себе си, за да сме по-силни утре.”

 

View this post on Instagram

 

#essereFerrari ? #F1NightRace

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on