Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари започва проект за тестване на служители и техните семейства за COVID-19

Ферари започва проект за тестване на служители и техните семейства за COVID-19

623
0
Ферари, производство, фабрика
снимка: Ферари

Ферари започва проект за доброволно тестване на свои служители и техните семейства в битка с COVID-19. Той се нарича „Back on Track” и се осъществява под патронажа на регион Емилия Романя със съдействието на местни учени и експерти.

Доброволното тестване ще е придружено с използването на приложение, чиято цел ще е да подпомогне проследяването и ограничаването разпространението на коронавируса. То е първата стъпка от проекта и ще се осъществи, когато италианските власти започнат да вдигат карантинните мерки в страната и съответно дадат разрешение за възобновяване работата на компанията. Програмата ще обхване не само служителите, но и техните семейства. Ще се тестват и работници на доставчици.

Приложението за наблюдение ще се използва по желание. То ще предлага и помощ при наблюдение на симптоми. При установяване на заразен с COVID-19, който е използвал апликацията, контактите му ще бъдат проследявани изключително бързо.

Ферари предоставя също така здравни услуги и помощ от психолози на служителите си – по телефона или директно по домовете

Установените заразени хора ще получат специална, безплатна здравна осигуровка, както и подходящо за самоизолация място.

Междувременно Ферари организира набиране на средства сред клиентите си в помощ на здравната система на Модена. Компанията дублира всяка сума, предоставена от закупили автомобил на марката хора. Даренията вече възлизат на над 1 милион евро, а кампанията продължава. Част от средствата вече са предоставени на здравните власти.

Шарл Льоклер пък се включи в кампания на италианския Червен кръст за набиране на средства. Роденият в Монако пилот на Ферари е в изолация у дома си, където тренира и участва в организираните от Формула 1 виртуални серии. Той се включи във втория старт от онлайн състезанията и го спечели, водейки от старта до финала.