Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари разочаровани

Ферари разочаровани

45
0

Ферари записаха поредното разочароващо представяне по улиците на Монте Карло вчера. Състезанието въобще не бе лесно за тях, а завъртането на Кристиян Алберс, който буквално задръсти трасето, въобще не помогна на Михаел Шумахер в битката му с Дейвид Култард (Ред Бул). Световният шампион се покатери върху болида на шотландеца, след като връхлетяха върху спрялото Минарди. В края на надпреварата пък Михаел все пак изпревари съотборника си и пробва да задмине и брат си, но не успя. Впоследствие Рубенс изрази възмущение от Шумахер-старши.

Можехме да отпаднем и двамата. На един световен шампион не му е необходимо подобно поведение – заяви бразилецът.

Михаел от своя страна обясни, че му съчувства, но въобще не изрази съжаление за маневрата си.

Съжалявам за Рубенс, но такива неща се случват. Видях възможност, реших, че мога да го изпреваря и се възползвах. Разбирам, че не е щастлив, но всички сме тук, за да се състезаваме и според мен маневрата не бе рискова.

Ралф бе по-мек в изказването си, но каза, че заради натиска на брат му двамата едва не катастрофирали. Все пак той запази шестата си позиция, макар и изпреварвайки шампиона с едва 0,046 секунди.

В екипа на Ферари логично не бяха особено доволни от развитието на нещата в Гран при на Монако, въпреки че недоброто представяне бе очаквано от тях.

Уикендът завърши както очаквахме. Въпреки че разполагахме с добра кола, нито един от пилотите ни нямаше реален шанс да изпреварва – заяви спортният директор Жан Тод.

Рос Браун от своя страна го подкрепи, допълвайки, че Михаел даде най-бързата обиколка в надпреварата, при това с доста гориво в автомобила, което е показало потенциала на колата.