Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Разполагаме с най-силната двойка пилоти

Ферари: Разполагаме с най-силната двойка пилоти

2263
0
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, снимка Ферари

Ферари разполагат с най-силната двойка пилоти. Това заяви спортният директор на отбора Лоран Мекис. Според него Скудерията не може да се надява на по-добра двойка състезатели като Сайнц и Льоклер. 

В първия си сезон като съотборници привлеченият от Макларън Карлос Сайнц показа невероятна скорост. Испанецът завърши всички състезания, спечели четири подиума и финишира пред съотборника си. Силите между двамата състезатели бяха много изравнени, което помогна на италианския тим да стигне до третото място в шампионата при конструкторите. В крайна сметка Ферари спечелиха общо два полпозишъна и пет подиума.

Съотборникът му Льоклер спечели два последователни полпозишъна, но не успя да стартира в Монако поради повреда в колата. В Азербайджан остана четвърти и бе много близо до Пиер Гасли. Монегаскът водеше през по-голяма част от състезанието на Силвърстоун, но бе изпреварен от Хамилтън броени обиколки преди финала. Шарл записа поредица от четвърти места, но заради грешна стратегия остана на 10-то място в Абу Даби. Така той бе изпреварен в общото класиране от Сайнц и Норис.

Мекис смята, че резултатите на пистата и мотивацията извън нея правят дуото Сайнц-Льоклер най-доброто на стартовата решетка в F1.

„Според мен пилотите ни се сработват много добре. Винаги очакваме по-добро представяне поради начина им на работа. Допълват се перфектно. Разполагаме с най-силната двойка пилоти“, сподели Мекис.

В хода на сезона Льоклер и Сайнц сформираха добро приятелство на пистата и извън нея. Двамата състезатели често играеха шах помежду си през състезателните уикенди.  Лоран смята, че това допълнително помаха за поддържането на високия дух в Маранело.

„Двамата изпитват огромно уважение един с друг. Нивото на вяра между тях е невероятно. Споделят амбицията си да издигнат Ферари до върха. Погледнете какво се случи в Саудитска Арабия. В петък нямахме никакво темпо, но не се примирихме с това. Ние никога не се примиряваме. Бях впечатлен от техния дух в това състезание“.

„Знаехме, че колата има още неразкрит потенциал. Състезателното ни темпо бе много добро. Ситуацията с червените флагове не ни помогна. Така че начинът на работа между Сайнц и Льоклер ни предоставя огромно предимство. Не искаме да спираме дотук. Искаме да развиваме това и смятаме, че потенциалът е налице. Това е един от козовете, с който разполагаме“, завърши Лоран Мекис.