Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Льоклер има невероятен стил на каране

Сайнц: Льоклер има невероятен стил на каране

2412
0
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц заяви, че му е било трудно да повярва какъв е стилът на каране на съотборника му Шарл Льоклер. Испанецът е успял да възприеме неговия стил, който му е помогнал при адаптацията в болида на Ферари. 

Сайнц се присъедини към Ферари в началото на 2021 след като преди това кара за Торо Росо в периода 2015-2017, Рено (2017-2018). Преди Скудерията Карлос се състезаваше за Макларън, където бе съотборник на Ландо Норис. Испанският пилот помогна на тимът от Маранело да финишира на трета позиция в шампионата при конструкторите. Също така успя да изпревари Льоклер в крайното класиране и отбеляза четири подиума, които са с три повече от тези на Шарл.

И двамата състезателя казаха, че са научили много един от друг през първата си година като съотборници. Сайнц признава колко му е било трудно да разбере как Льоклер е карал толкова бързо на предсезонните тестове.

„От момента, в който пристигнах на зимните тестове в Бахрейн, имах много неща да науча от новия ми съотборник. Льоклер има невероятен стил на каране. Начинът му на управление на болида по определен начин го правеше толкова бърз. Трябваше да се адаптирам към новата кола възможно най-бързо и копирах много неща, които той ми показа“, сподели Сайнц.

„Понякога беше трудно да се повярва, че е възможно да се кара толкова бързо. Отначало бях малко шокиран. Малко по малко свикнах с поведението на колата и вдигнах нивото си, учейки се от Шарл“.

„Все още има области, в които той е по-силен. Ще продължаваме да обменяме информация с цел да станем по-добри пилоти, учещи се един от друг“.

Льоклер и Сайнц изградиха добра приятелска връзка на пистата и извън нея. Това даде голям тласък напред на Ферари, което се отрази в представянето на отбора през изминалия сезон.

„Научихме много. Както винаги, когато имате нов съотборник, винаги научавате начина, по който той се подготвя за състезателен уикенд. Неговият талант, скорост и постоянство са невероятни. Карлос имаше невероятна година и ме подтикна да се представям по-добре във всяко едно състезание“.

„Една от силните страни на Сайнц е пазенето на гумите. Това бе моята основна слабост през 2019. През последните два сезона постигнах голям напредък. Надявам се през новия сезон да сме още по-близо до челото на колоната“, обясни Льоклер.

Двамата пилоти на Ферари водеха близка битка в състезанието на Джеда. Според Сайнц конкуренцията между него и Льоклер ще ги изведе на по-добро ниво през следващия сезон, което много ще помогне на Скудерията. 

„Страхотно е да имаш толкова силен съотборник. Освен това е много готин човек, който винаги ми помага“, каза Сайнц.