Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари, Ред Бул, Мерцедес и Макларън – първи впечатления от гумите на...

Ферари, Ред Бул, Мерцедес и Макларън – първи впечатления от гумите на Пирели

52
0
Пирели

Фелипе Маса, Ферари:

– Денят бе позитивен старт на работата ни по опознаване гумите на Пирели. Чувствах се комфортно от самото начало, нямаше неприятни изненади. Опитахме и двата различни типа, събрахме сериозно количество информация, която ще е от полза за развитието на гумите до старта на сезон 2011 г. С по-твърдата смес имаше някои затруднения в дълга серия, докато меките работеха чудесно още от първия тур и издържаха голям брой обиколки.

Стефано Доменикал, шеф на Ферари:

– Искам да използвам тази възможност, за да приветствам Пирели с добре дошли отново във Формула 1. Хубаво е да видим два примера от италианската индустрия рамо до рамо на писта. Сигурен съм, че Пирели ще имат сериозен принос в спорта ни по отношение на професионализма и техническите изследвания.

Себастиан Фетел, Ред Бул:

– Всичко днес бе фокусирано върху гумите, като това бе първият ни шанс за работа с тях, за да сме наясно как да развиваме колата си за догодина. Според мен поведението беше добро, дори по-добро от очакваното – като се има предвид краткото време на разположение на Пирели, те са свършили чудесно задачата си. Ясно е, че са по средата на развойния процес и използваните днес гуми няма да са доставените за първите надпревари, но беше добър старт. Пистата бе в чудесно състояние. Страхотно е да съм пак в колата след една невероятна седмица – бях в Залцбург в понеделник, след това във Великобритания, за да благодаря на всички в Милтън Кийнс и нещата бяха доста емоционални. Още се радваме на успехите си, но подготовката за 2011 г. започна днес и смятам, че научихме много.

Нико Розберг, Мерцедес:

– Като отбор (и в частност инженерите ни) свършихме наистина чудесна работа, за да се подготвим за тестовете си с Пирели. Това определено помага, когато сложиш новите гуми, тъй като си в състояние да се съсредоточиш върху насоката на реглажите и да търсиш подобрения. Но общото възприятие е, че новите гуми са по-бавни от предишните. Доста по-бавни и не е лесно да ги нагодиш към настройките си.

Рос Браун, шеф на Мерцедес:

– Има множество детайли за разбиране, но като цяло придобихме първоначална представа за оперативните изисквания на двата типа гуми, като набелязахме определени насоки за подобрение и проучване. Михаел [Шумахер] наблюдава тестовете с огромен интерес и няма търпение да опита сам гумите утре.

Гари Пафет, Макларън:

– Първата половина на деня премина нормално, без проблеми. Гумите на Пирели работиха добре, като поведението им не бе кой знае колко по-различно от това на Бриджстоун, така че стартът е на ниво. Направихме общо 95 обиколки за деня, което означава чудесно количество данни, които ще използваме за развитието на колата ни. С Пирели взаимно се учим на много неща.

(пълни резултати от тестовете може да откриете тук: http://clubs1.bg/novina.php?n=17156)