Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари реорганизират екипа и ресурсите си за проектите през 2013-2014 г.

Ферари реорганизират екипа и ресурсите си за проектите през 2013-2014 г.

69
0
Стефано Доменикали

Екипът на Ферари провежда реорганизация на хората си тази зима, обяви шефът на тима Стефано Доменикали. Желанието на всички в Маранело е не само да започнат сезон 2013 г. във Формула 1 със силен автомобил, но и да разпределят максимално ефективно ресурсите си с оглед работата догодина.

В продължение на няколко месеца работихме по програма за реорганизация и въвеждане на нови методологии, особено по отношение на аеродинамичния ни тунел. Както е известно, съоръжението в Маранело се преустройва и ще е затворено до август. Дотогава ще използваме това на Тойота в Кьолн. Освен това ще приложим по-добър метод на разпределение на работата между управлението на тръбата и хората, отговарящи за креативната страна на трудовия процес. Тази година видяхме, че вършенето на твърде много неща едновременно може да не е достатъчно ефективно. По отношение на конструирането решихме да имаме двама координатори, особено в светлината на необичайните задачи, с които ще трябва да се справим през 2013 г., когато ще се работи по напълно нов проект. Симоне Реста ще работи по колата за 2013-а. Той е инженер, чиято кариера се е развила в Маранело и е много ефективен. Фабио Монтеки ще отговаря за тази за следващата година. Никола Томбазис остава главен конструктор – заяви той.

Доменикали обясни също така, че промени ще има и в производството, тъй като новопристигнали в Маранело служители посочили, че процесът от идеята до реалната поява на компонент на трасе е твърде дълъг.

Концентрацията и усилията ни бяха съсредоточени изцяло върху болида за догодина едва няколко седмици преди финалния старт на 2012-а, тъй като трябваше да натискаме до последно – продължи той. – Новият автомобил ще бъде представен или в самия край на януари, или в началото на февруари. Както обикновено, първоначално ще има версия за церемонията, а завършеният вариант ще се види едва в последните дни на тестовете или в Австралия – допълни Доменикали.