Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари решават дали да ползват системата за обдухване на задното крило

Ферари решават дали да ползват системата за обдухване на задното крило

55
0

– Много сме щастливи от свършената днес работа. Имахме наистина безкрайно сложна програма – множество нови технически елементи за тестване, както за предстоящата надпревара, така и като част от дългосрочното ни развитие. Справихме се с всичко, така че сега разполагаме с много данни за анализ – бе обобщението за деня на Ферари на шефа операции на пистата Крис Дайър.

Фернандо Алонсо даде 4-о време във втората тренировка на пистата Каталуния преди домашната си Гран при.

– Винаги е чудесно да се състезавам в Барселона пред толкова много фенове, идващи дори в петък сутринта: за мен това определено е източник на допълнителна мотивация да се представя добре. Работихме с различни количества гориво. Сравнително доволни сме от това как се развиха нещата и от представянето на новите ни части, но ще трябва да изчакаме до утре, за да разберем къде се намираме спрямо водещите екипи. Що се отнася до новото задно крило, то тази вечер ще решим дали да продължим да го използваме в квалификацията и състезанието. Системата работи чудесно, но все още ни липсва опит с нея, за да извлечем максимума от потенциала й.

Фелипе Маса също бе сравнително доволен от постигнатото. Бразилецът все още има да разреши някои грижи по автомобила си:

– Новостите определено ни позволиха да направим крачка напред по отношение на представянето ни, но и съперниците не си клатят краката. Балансът все още не е идеален. Условията бяха по-различни от тези през февруари, когато нещата бяха по-добри за нас – каза Маса.