Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Робърт Шварцман ще направи две тренировки с автомобила за 2022 г.

Ферари: Робърт Шварцман ще направи две тренировки с автомобила за 2022 г.

1198
0
Робърт Шварцман, Ферари
Робърт Шварцман, снимка Ферари

Робърт Шварцман ще кара тазгодишния автомобил на Ферари в две петъчни тренировки. Информацията бе официално потвърдена от спортния директор на Скудерията Лоран Мекис. 

Все още не се знае в кои уикенди вицешампионът от F2 ще бъде зад волана на Ферари F1-75. Най-вероятно това няма да се случи на писти като Марина Бей, Сузука или Интерлагос.

„Робърт Шварцман ще направи две тренировки с автомобила за 2022 г.“,  потвърди Мекис.

Не сме решили точно кои ще са събитията. в които той ще се появи. Не бихме избрали писти като Сингапур или такива, в които титулярните ни пилоти се нуждаят от повече пробег.“

„Едва ли ще бъде проблем да го направим по време на някои от уикендите, в които провеждаме тестове с Пирели.“

Шварцман е част от академията за млади пилоти на Ферари от 2017 г. Той притежава израелски лиценз, който ще му позволи да участва в даден състезателен уикенд от F1.

22-годишният състезател направи редица тестове със Скудерията. Последният от тях бе в края на миналата година. Тогава той взе участие в изпитанията за млади пилоти на пистата Яс Марина с тимовете на Ферари и Хаас.

Миналият месец Шварцман направи частен тест на пистата Муджело с автомобила SF90. Той бе част от подготовката му за предстоящи участия с тазгодишния болид на Ферари F1-75. Младият състезател не се състезава в никакви серии и прекарва повече време в симулатора на италианците в Маранело.

Малко съм развълнуван от идеята. Все още не знам точно на кои събития ще бъда на пистата. Несъмнено това ще бъде един от най-прекрасните моменти в живота ми“, каза Шварцман.

Гордея се, че ще мога да карам за Ферари по време на състезателен уикенд. Също така съм много заинтересован да проверя всичката работа, извършена с инженерите в симулатора.“

Прекарахме толкова много часове в усъвършенстване на виртуалния автомобил, за да го доближим максимално до реалността. Сега нямам търпение да видя резултатите от тази работа на трасето“, добави Шварцман.

22-годишният руснак е роден в Тел Авив и притежава както руско, така и израелско гражданство.

„Винаги съм имал израелски паспорт. Когато започна конфликта между Русия и Украйна, реших да кандидатствам за лиценз в Израел“, казва той.

В края на краищата искам да бъда състезателен пилот.  Единствената ми цел е да стигна до Формула 1. В очакване на решенията, които взеха органите на моторните спортове, реших да се уверя, че отново съм на пълно разположение на Ферари. Затова реагирах бързо, за да не пропусна потенциална възможност да карам новия автомобил на Ферари“, завърши Робърт Шварцман.